Bo Kalvslund – Kunstner

Jeg hedder Bo Kalvslund. Jeg er arkitekt og kunstner, og jeg står bag online galleriet bronzeskulpturer.com. Her præsenterer jeg den kunst jeg udfører og tilbyder til salg.

Jeg elsker at skabe ting med mine hænder, og jeg vil gerne bruge mine kreative evner til at lave værker der taler til vores sanselighed og bevidsthed.

Det æstetiske i tilværelsen kan for mange være med til at skabe et rigere liv. Kunst kan derudover i særlige tilfælde være med til at sætte tanker i gang både hos afsenderen og hos modtageren.

Jeg har en intention om at min kunst skal undersøge rum, materialer og måske være en kommentar til vores liv.

Min motivation for at arbejde med kunst er dels en drift i mig selv for at skabe, men jeg har i høj grad et ønske om, at det jeg skaber, kan have værdi for andre end mig selv.

Jeg elsker at udnytte teknologi til innovation og produktion. Så udover traditionelle metoder arbejder jeg med moderne muligheder som 3D modellering og 3D print til at udvikle nye produkter.

For det meste arbejder jeg dog traditionelt. Jeg elsker at arbejde med hænderne ved at tegne og modellere. 

Men uanset om jeg arbejder digitalt eller traditionelt, så består processen i at udvikle en skitse eller en idé til en model i ler, træ eller voks. Herefter laves der afstøbninger eller aftryk af disse modeller i gips eller støbesand, og de støbes i bronze.

Jeg støber på to forskellige måder. Første metode er den traditionelle måde, der hedder, Cire Perdue – der betyder Tabt voks. Her indstøber man voksmodellen i gips, hvorefter voksen udbrændes, og der støbes i hulrummet.

Anden metode er sandstøbning. Her laver man et aftryk i støbesand og støber ned i det hulrum, som man har skabt ved at lave aftrykket.

Jeg har mit eget støberi, hvor jeg både støber i sølv og bronze. Bronzeskulpturerne overfladebehandles, oxideres og poleres alt efter hvilket udtryk der ønskes.

Mine motiver finder jeg inspiration til i naturen, blandt mennesker og i kunsten. Jeg forsøger i min kunst at arbejde med et poetisk udtryk, hvor fortællingen ligger primært i formen og det stoflige. Mennesket i sin mangfoldighed, bevægelse, beklædning, ansigter og figurer fascinerer mig og er ofte udgangspunktet for mit arbejde med form og fortælling.

På følgende sociale medier kan du læse mere om mig:
Instagram: @bokalvslund
Facebook: Smykker, kunst og Design
LinkedIn: Bo Kalvslund på LinkedIn
Monbo: Håndlavede smykker

Du er endvidere altid velkommen til at kontakte mig på info@monbo.dk eller mobil: 53195255